Onderhoud

Ostrichoo fietsonderhoud

Fietsen zijn technische en gevoelige apparaten die zo nu en dan een beetje liefde, aandacht en zorg nodig hebben. Door je fiets regelmatig te onderhouden, heb je er langer plezier van en blijft de fiets in een betere staat. Vergelijk het met het onderhouden van een auto – je checkt regelmatig even of je banden nog vol zijn en na een bepaald aantal kilometers laat je de garage er even naar kijken.

Wanneer?

Zorg goed voor je fiets en laat je Ostrichoo e-bike elke 2000 kilometer of minstens één keer per jaar checken. Het werkelijke onderhoudsinterval is echter afhankelijk van je rijgewoonten, wegkwaliteit en weersomstandigheden.

Verder is het verplicht binnen 6 maanden na aankoop je Ostrichoo e-bike een eerste servicebeurt te geven om de garantie te behouden. De reden hiervoor is dat een nieuwe e-bike dan volledig is ingereden en mogelijk een nieuwe afstelling nodig heeft (remmen, versnellingen etc.). Laat je niet op tijd een onderhoudsbeurt uitvoeren, dan kan dit op lange termijn leiden tot schade en daarom vervalt ook de garantie van jouw Ostrichoo e-bike. Wees dus op tijd voor een eerste servicebeurt, het is jouw eigen verantwoordelijkheid.

Service aanvraag

Heb je een servicepakket gekozen bij jouw bestelling, vraag dan op tijd bij ons een servicebeurt aan via klantenservice. Er zal dan binnen 24 uur contact worden opgenomen voor een definitieve afspraak met een van onze deskundige monteurs. De meeste servicebeurten worden bij jou thuis uitgevoerd door onze mobiele monteurs, maar indien er grotere reparaties zijn, die niet ter plekken uitgevoerd kunnen worden, dan wordt de e-bike meegenomen naar onze werkplaats.

Kan je een Ostrichoo e-bike ook bij een lokale fietsenmaker onderhouden?

Het onderhouden van je Ostrichoo e-bike verschilt niet veel van het onderhouden van een normale fiets, alle professionele fietswinkels kunnen het onderhoud van onze fietsen uitvoeren. Echter is het wel van belang om je eerste onderhoud uit te voeren bij een deskundige fietsenmaker met tenminste een diploma fietstechniek. Let op: bewaar goed de factuur van je eerste servicebeurt, deze kunnen wij opvragen in geval van garantie! Dit is alleen nodig als je de eerste servicebeurt niet door ons laat uitvoeren, maar bij bijvoorbeeld een lokale fietsenwinkel.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0